Dry needling

Wat?
Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt en wordt er dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en beïnvloeden de ’energie’ in het lichaam. 
Met dry needling gebruikt men meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Het werkt op specifieke punten in de spieren, triggerpoints. Een triggerpoint is een 'knoop' in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints.

Hoe voelt dry needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Back to Top