Stabiliteitstraining voor sportclubs

  • Stabiliteit is van essentieel belang bij het verbeteren van onze houding, bewegingen en motoriek. In ons dagelijks leven wordt er weinig van onze stabiliteit gevraagd omwille van veel eenzijdige houdingen en belastingen. Dit kan leiden tot dysbalans met als gevolg een verminderde coördinatie tijdens bewegingen. Het lichaam dient dus eerst over voldoende stabiliteit te beschikken alvorens je gecoördineerd kunt bewegen,
    sporten en kracht kunt opbouwen.
  • Vooral in functie van sportprestaties kan een verminderde stabiliteit zorgen voor een verhoogd risico op blessures en mindere sportprestaties. In het geval van een verminderde stabiliteit worden veel meer inspanningen gevergd van het lichaam om bepaalde motorische uitvoeringen te voltooien.
  • In de groepslessen wordt er vooral gewerkt op het stabilisatie- en coördinatievermogen van de sportbeoefenaar. De oefeningen worden progressief opgebouwd van eenvoudig tot complex en worden steeds in moeilijkere omstandigheden uitgevoerd. De nieuwe aangeleerde motorische vaardigheden kunnen meteen worden gebruikt in de sport.

Back to Top